روش تدریس TPR

روش تدریس TPR - روش تدریس زبان دوم

روش های تدریس زبان دوم متنوع هستند اما می توان از روش تدریس TPR به عنوان یک روش خوب نام برد. روش TPR مخفف عبارت Total Physical Response به معنی روش پاسخ فیزیکی کامل است. 

این روش توسط جیمز عاشر ارائه شده و اساس آن هماهنگی بین زبان و حرکات فیزیکی است. 

TPR از این جهت برای تدریس زبان دوم به کودکان تاثیرگذار بوده که کودک در ابتدا صحبت نمی کند و فقط به حرف های والدین گوش میدهد. ضمن اینکه گوش می کند به الگوهای رفتاری هم توجه می کند. مثلا اگر از او بخواهیم کتاب داستان مورد علاقه اش رابیاورد، نمی گوید چشم. پاسخ این درخواست را با رفتارش می دهد و کتاب داستان را می آورد. اگر همین رفتار چند ماه تکرار شود حرف زدن را یاد می گیرد. 

TPR چیست و چطور اجرا می شود؟

در این روش بسیار پویا که کودکان در آن مدام در حال جنب و جوش هستند دو اتفاق می افتد؛

حرکات پیش از کلام

ابتدا معلم دستوری را می دهد و خود نیز آن دستور را اجرا می کند. به طور مثال معلم چشم هایش را می بندد و می گوید close your eyes. این رفتار بارها تکرار می شود. در این روش ابتدا کودک (زبان آموز) میشنود و اعمال را تقلید می کند. به مرور زمان دستورات را در ذهن خود نگه می دارد و آن ها را بدون اینکه تقلید کند انجام می دهد. 

یعنی پس از مدتی متوجه خواهد شد close your eyes یعنی چشم ها را ببند و این کار را انجام می دهد. 

هماهنگ کردن حرکات و افکار

با نمایش زبان، زبان آموزان معنا را از طریق قسمت های مختلف مغز دریافت می کنند و هماهنگی بین تحلیل فکری و فیزیکی انجام می شود.

چه موقع از TPR استفاده می کنیم؟

از این روش میتوانیم در تدریس افعال active ، تدریس اسامی و تدریس مواردی که با حرکت و نمایش بتوانیم آن ها را نشان دهیم بدون اینکه افراد دچار کج فهمی شوند، استفاده می کنیم. 

چه موقع نباید از روش TPR استفاده کنیم؟

افراد با یکدیگر متفاوت هستند. شاید این روش برای زبان آموزانی گیج کننده باشد و با آن ارتباط برقرار نکنند. اما تعداد این افراد بسیار کم است. 

برای زبان آموزان که در سطح پیشرفته هستند فقط برای بیان نکاتی می توانید از این روش کمک بگیرید. 

روش تدریس TPR را می توان در کلاس آنلاین استفاده کرد؟

برای زبان آموزان کم سن یکی از بهترین روش ها است. هر قدر که بچه ها درگیر فعالیت فیزکی شوند و از معلم برای انجام  آن پاداش بگیرند، با حواس بیشتر در کلاس می مانند. در کلاس آنلاین از این روش می توان کمک گرفت تا نتیجه مطلوب تر حاصل شود. 


edutainment چیست؟


مزایای روش تدریس TPR

  1. از این روش برای تدریس زبان دوم در تمام گروه های سنی می توانید استفاده کنید. اما به علت نمایش زبان با حرکات بدن، شاید تعدادی از زبان آموزان بزرگسال دوست نداشته باشند. 
  2. با TPR کلمات راحت تر به خاطر سپرده می شود. زیرا برای هر واژه معادل رفتاری دیده شده و انجام داده اند. 
  3. روش TPR شامل یادگیری حرکتی است. وقتی بچه ها تحرکت می کنند قدرت یادگیری آن ها در مقایسه با زمانی که می نشینند و می شنود بیشتر است.در TPR شما محرکه یادگیری مناسبی به آن ها می دهید.
  4. به دلیل تنوع حرکتی و پویایی در کلاس با TPR بچه ها دیرتر از یادگیری خسته می شوند.
  5. در کلاس هایی که به روشی غیر از TPR آن را اداره می کنید، می توانید از روش TPR در warming up استفاده کنید.

 

روش تدریس TPR - روش تدریس زبان دوم

اشتراک گذاری:

اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در linkedin
سمانه کنگرلو

سمانه کنگرلو

سمانه کنگرلو هستم ، مدرس زبان انگلیسی به کودکان و نوجوانان. خلاقیت در کار رو دوست دارم و بیشتر اوقات دنبال یادگیری و درست کردن چیزهای جدید هستم که بتونه در زمینه انتقال مفاهیم درسی مفید و جذاب باشه.

ممکن است همچنین دوست داشته باشید

۲ پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *